Weekend zeilen boot huren

Een weekend zeilen is het perfecte familie uitje of bedrijfsuitje. Maar ook met het gezin, vrienden of alleen is een zeilweekend een onvergetelijke ervaring. Profiteer van last minutes.

Weekend zeilen: een weekend dat een week lijkt

Om het gevoel te krijgen er weer helemaal tussenuit te zijn hoef je geen weken weg te gaan, je kunt ook een weekend gaan zeilen. Doordat je tijdens dit weekend langs veel plaatsen vaart en verschillende steden kunt bezoeken maak je veel mee. Varen is gezellig met een partner, gezin of vrienden maar ook bijvoorbeeld met andere familieleden die je anders bijna nooit zou zien of met collega’s. Een vaarweekend maakt het mogelijk om mensen weer dichter bij elkaar te brengen. Het is ook ideaal als je niet veel vakantiedagen hebt per jaar want een vaarweekend lijkt al snel langer.

Bekijk alle tarieven Direct reserveren

Zeilen IJsselmeer

Begin jouw vaartocht bijvoorbeeld op het Johan Frisokanaal, waarna je uitkomt op het IJsselmeer, dat vroeger onderdeel was van de Zuiderzee. Dit zal een unieke ervaring opleveren waarin je het land even achter je kunt laten en alleen nog maar water om je heen zult zien, de hemel, andere boten en in de verte wat oevers. Het vereist echter wel een vaarbewijs en wat ervaring vanwege de kans op golven. Het weer goed in de gaten houden via een marifoon is bij een lange vaartocht op het IJsselmeer dan ook geen overbodige luxe. Dat maakt het een avontuurlijk weekend.

Weekend IJsselmeer

Als je een zeiljacht huurt dat ruimte biedt voor overnachting, zoals een zeiljacht dat een bed heeft met een lattenbodem kun je ook overnachten op het IJsselmeer. Dan kun je van Stavoren naar Medemblik varen. Je hebt er mooie wandel- en fietsroutes (er zijn fietsen te huur bij de bungalowparken), kunt er terecht voor een Middeleeuws kasteel, windsurfen en kitesurfen, diverse musea, bijzondere winkels, een bowling- en partycentrum of een rondleiding door een bijenstal en een treinmuseum. Ook worden er leuke ouderwetse activiteiten gehouden zoals rommelmarkten en een truckersfestival.

Zeilen waddenzee

Of vaar eens naar de waddenzee met jouw schip! Dat is een zeer bijzondere ervaring waarin je prachtige natuur zult aantreffen. Je vindt er bijzondere vogels en de stilte en het uitzicht op de zandbanken is een buitengewone ervaring die je niet zult vergeten. Maar vind je dat toch iets te veel van het goede, neem dan bijvoorbeeld de Elfstedentocht vaarroute. Ga van boord om sfeervolle steden te bezoeken waar het lijkt alsof de tijd er stilstaat zoals Stavoren en Hindeloopen. Hier kun je wandelen, een kerk of museum bezoeken en ’s avonds lekker eten met zicht op het IJsselmeer.

Bekijk alle tarieven Direct reserveren