Vaarvakantie Friesland zeilboot huren

Vraag jij je af of een vaarvakantie in Friesland iets voor jou is? Er zijn veel activiteiten te doen in deze provincie, voor ieder wat wils. Maak Friesland tot je volgende vakantiebestemming.

Zin in een zeilvakantie? Friesland is een goede bestemming

Wij hebben een tip voor een vaarvakantie: Friesland. Welke plaats is er nu beter om op vaarvakantie te gaan dan deze provincie? Als je nog nooit op vaarvakantie bent geweest in Friesland dan is dit een onvergelijkbare ervaring die je echt moet hebben beleefd. Geniet van een tocht over de Friese wateren, van grachten tot kanalen, meren en de zee, met verschillende mooie uitzichten. Wat voor soort vakantie je ook zoekt: een sportieve vakantie of juist een ontspannende vakantie, een feestvakantie of een gezinsvriendelijke vakantie, een avontuurlijke vakantie of een luxevakantie, het kan allemaal met een vaarvakantie in Friesland.

Sportieve vaarvakantie of ontspannende vaarvakantie Friesland

Iedereen kan genieten van watersport: volwassenen, kinderen, jongeren, ouderen en ook mensen met een beperking die kunnen worden geholpen door Stichting Gehandicapten Watersport Grou. In Friesland zijn veel mogelijkheden voor zeilen, roeien, kanoën, zwemmen, waterfietsen, surfen, flyboarden, hoverboarden, jetpacken en meer, die je met jouw vaarvakantie kunt combineren. Heb je nog geen vaarbewijs? Dan kun je kennismaken met het schippersleven door een korte vaarcursus te volgen. Maar als je al moe wordt als je aan watersport denkt dan is een vaarvakantie in Friesland alsnog iets voor jou. Want dan kun je genieten van een rondvaart of cruise met culturele stedentrips.

Bekijk alle tarieven Direct reserveren

Feest vaarvakantie of gezinsvriendelijke vaarvakantie Friesland

Als je met jouw vrienden een zeilboot of jacht huurt is dit prima te combineren met een party. Sneekweek is het grootste muziek- en zeilfestival van Nederland. Wanneer je de steden Sneek, Leeuwarden en Drachten langs vaart zal je zien dat het er gezellig druk is. Wil je er juist met jouw gezin overdag leuke activiteiten doen? Ga bijvoorbeeld met jouw kinderen op zeilles en kampeer op De Finne, een gezinsvriendelijke camping in Sneek of verblijf in een recreatieoord in een dorpje als Teroele. Geniet van natuur op de waddenzee met een comfortabele zeilboot of vaar de route naar Teherne.

Avontuurlijke vaarvakantie of luxe vaarvakantie Friesland

Ervaar de vrijheid van varen in Friesland, alleen of met jouw vrienden of partner. Voor extra verrassing en avontuur kun je een eigen vaarroute uitstippelen. Waar zal de volgende dag jou of jullie naartoe brengen? Naar het Sneekermeer of een echt authentiek Fries dorp als Jirnsum? Wees de kapitein van jouw gehuurde zeilboot en ontmoet medeschippers. Wil je liever luxe dan avontuur? Huur dan eens een zeiljacht, dat is van alle gemakken voorzien. Van een keuken tot douche en DVD speler met Dolby surround tot verwarming en airconditioning in alle hutten. Ga ‘s avonds lekker dineren bij restaurants als Koriander.

Friesland heeft meer dan 10.000 kilometer aan wateroppervlakte en dat maakt het een unieke stad waar je een heel ander soort vakantie kunt beleven dan je misschien gewend bent. Met de waterkaarten app van de ANWB kun je verschillende waterkaarten downloaden. Van Friesland maar ook bijvoorbeeld van Overijssel. Je kunt een boot huren bij Adelante Jachtverhuur. Denk bijvoorbeeld aan een motorboot. Heb je al zin om jouw vakantie te plannen? Wij wensen je een prettige vaarvakantie in Friesland.

Bekijk alle tarieven Direct reserveren